12. november 2021
Af: Jacob Ejs

Alt det gode vi ikke ser

Når du åbner din telefon, læser nyheder på nettet eller måske kigger i din trykte avis – fylder det kommende kommunalvalg rigtig meget. Dette valg til landets kommunalbestyrelser har fået ekstra fokus og opmærksomhed. Men hvad handler samtalen om? Om det, som man lykkes med – eller alle hullerne i osten?

Det giver mest opmærksomhed at tale om alt det, som ikke går så godt. Om svigt, dårlig planlægning, manglende cykelstier, lange ventetider, slidte skoler og manglende omsorg.

Men hvem gider op til valget at tale om alt det, som vi skaber og har held med.

Før jeg blev valgt til byrådet for fire år siden, tænkte jeg, at min kommune var fyldt med kommunalmedarbejdere, der gik på job for at tage mine penge. At de gik tidligt hjem og fik for meget i løn. At vi kun ansatte dem, som ikke kunne klare sig i det private erhvervsliv.

Men ved du hvad – jeg er blevet meget klogere. Det viser sig, at vi i Hedensted kommune har de allerbedste og sejeste folk ansat. De kan lægge planer, og de kan holde dem. De har hvert år styr på et budget på tre milliarder, som de når i mål med på et komma, år for år. Det ses faktisk ikke så ofte andre steder i dansk erhvervsliv. Vi har 4.000 medarbejdere og måske passer en af dem din mor, dine børn og tager sig af dem, du holder af. Det er dem, der er forrest i kampen for vores hverdag. I skolen fra mandag til fredag, på kommunekontoret, når du skal bygge, flytte, rejse, og hvis du mister dit job.

De møder tidligt – og de har meget, meget travlt. Fordi opgaverne er vokset, og de får færre og færre kollegaer. Som alle andre steder skal de løbe hurtigere fra dag til dag.

Men det gør de for din og min skyld. Og de gør det fantastisk godt.
Kommunen er noget, vi driver sammen. Det er vores – og ikke en modstander, vi skal slås med.

Når dette valg har lagt sig, synes jeg, vi skal til at tale pænt om dem, vi har på holdet. Vi kan gøre meget bedre. Men vi gør også rigtig, rigtig meget fantastisk.

Tak til alle jer, som arbejder for fællesskabet.

I er hverdagens helte, og I har min fulde opbakning.