09. oktober 2020
Af: Kasper Glyngø

Et nyt budget med fokus på mennesker

Kære nabo og borger i Hedensted kommune,

Gennem de sidste uger har byrådet arbejdet med at lægge budget for det kommende år. En opgave, som vender tilbage til os hvert år. Det kender du selv fra dit private budget eller din virksomheds.

I år har det været ekstra svært. Selvom Hedensted Kommune er én af landets mest veldrevne kommuner, har vi fra regeringen fået færre penge til at løse opgaver over de kommende år.

Derfor har opgaven været at finde godt 30 millioner kroner ekstra, som vi har fået mindre at gøre godt med, end vi har haft de tidligere år.

Det skyldes en speciel løsning mellem landets kommuner. Kommunal udligning. Et gammelt princip, hvor de mere velstående kommuner hjælper dem, som har færre indtægter og større udgifter.

Som følge af den kommunale udligning står Hedensted kommune med 30 millioner mindre at gøre godt med

I Hedensted har vi kæmpet for at få en større del af disse midler. Den nye reform er ikke gået vores vej – derfor skal vi fremover vænne os til, at vi får 30 millioner kroner mindre at arbejde med til kultur, skoler, ældre, omsorg og udvikling.

Derfor har vi brugt lang tid på at lægge de bedste planer og det mest rigtige budget. Vi kunne have drømt om mange tiltag, men må erkende, at vi dette år (og de næste) må gøre tingene mere nøgternt, og være ekstra opmærksomme på optimering og på at få det bedste ud af de penge, vi har.

Vi står med en række store opgaver. Flere ældre, færre børn i vores skoler – og en opgave med at udvikle kommunen med nye tiltag og nye boligområder.

Det nye budget er en ansvarlig spare øvelse – men også på en lang række områder en investering i nye og spændende tiltag. Dem kan du læse mere om her https://www.hedensted.dk/aktuelt/2020/sep/budgetforlig

Selvom vi skal tænke os om, spare og optimere, skal vi huske at glæde os over alle de ting, vi er lykkedes med. Vi kigger ind i en god kommune, som udvikler sig på en lang række områder.

Vi gør det godt  – og vores hold er stærkt!

Nogle vil fortælle dig, at vi er ved at sætte økonomen over styr. Tro mig – det er vi ikke. Vores lille kommune gør det godt på alle parametre.

Vores hold er stærkt, vores økonomistyring er effektiv, og vi bruger al vores energi på at styre sikkert frem ift. økonomi, investeringer og udvikling.

 

Med venlig hilsen

Borgmester
Kasper Glyngø