20. august 2020

Finns store passion er børn- og ungeområdet

Som tilflytter til Hedensted by i 1976, kan man vel godt kalde 55-årige Finn Kejfe Abrahamsen for lokal. Han har dog været væk fra byen i ca. 3 år i forbindelse med uddannelse og efterfølgende arbejde i USA, samt Mikronesien som flyinstruktør og pilot i midt 90’erne.

Pilotdrømmen opstod efter salg af en mindre butik, som han havde etableret med en tidligere skolekammerat efter endt uddannelse som kommis ved Dansk Supermarked. Den europæiske krise inden for luftfart i starten af halvfemserne gjorde dog, at Finn opgav karrieren som pilot og flyinstruktør.

Et nyt kapitel
Efter 2 år som produktionsmedarbejder ved Intergoods co. Ltd, Pri-dana i Hedensted og derefter 2 år som lastbilchauffør ved Rygaard Transport, fik Finn hurtigt afbetalt sin gæld på kr. 350.000, som han havde fået i forbindelse med pilotuddannelsen. Derefter var Finn opsat på at prøve at starte et nyt kapitel.

Begyndelsen på pædagogikken
Finn fik arbejde som pædagogmedhjælper I SFO’en på Løsning skole. Samtidig blev han projektleder for Værestedet i Løsning. Værestedet var et projekt som skulle hjælpe socialbelastede familier med at etablere sociale og stabile netværker i lokalområdet. Finn begyndte i den periode at læse til pædagog på Jelling Seminarium sideløbende med fuldtidsjobbet som pædagogmedhjælper.

Fokus på udsatte børn og unge

Det var under et praktikforløb på pædagoguddannelsen, Finn fik mulighed for at skifte arbejde til et socialpædagogisk opholdssted, som havde fokus på socialt udsatte børn og unge. Da Finn færdiggjorde uddannelsen, var første job som pædagog på Bakkevej i Hornsyld. På dette tidspunkt var døgninstitutionen et sted for børn, som var tvangsfjernet eller frivilligt anbragt.

 

Finn fik hurtigt stort ansvar
Efter et år som pædagog, søgte Finn sit første lederjob. Det blev starten på en mindre rundtur i Hedensted kommune de næste 15 år, enten som institutionsleder eller områdeleder af 6 forskellige børnehaver. I de år var Finn den leder, som genetablerede vuggestuerne, et tilbud som ikke havde eksisteret i kommunen i 25 år. Han var også den første til at etablere madordning for børnene i kommunens dagtilbud.

Efter 15 år som leder i Hedensted kommune, skiftede Finn sidste sommer til Skanderborg kommune. En stilling som dagtilbudsleder med 200 ansatte og 7 institutioner. Her er Finn blev tildelt en revideret opgave, hvor han skal opføre yderligere 2 nye institutioner indenfor de næste 2 år.

Finn har desuden flere uddannelser og forskellige kompetencer indenfor ledelse. Han er certificeret coach, gestalt terapeut og har en kommunal lederuddannelse. Dertil kommer en håndfuld diplommoduler i ledelse og på nuværende tidspunkt læser han Master i Public Governance. Den 5-årige Masteruddannelse på Aalborg universitet forventer han at afslutte sommeren 2021.

 

Familieliv
Finn bor i Hedensted og er gift på 26. år med sin kone Gitte Abrahamsen. Hun arbejder som pædagog på Stjernevejsskolen. Finns fritid bruger han på sine to sønners fritidsinteresser. Det har medført trænergerninger i Hedensted IF, en bestyrelsesformandspost i Hedensted Badminton Klub, sponsoransvarlig for Spring Talentholdet, samt fodbold -og håndbold dommer.

Hans ældste søn, Jonatan på 21 år, har nu brugt to sabbatår på at rejse til Afrika, Rusland og Asien. Jonatan rejste bl.a. sammen med partikollegaen, Henrik Alleslev’s søn Anders, hvor de underviste børn på et børnehjem i Tanzania. Imellem rejserne arbejder han som lærervikar og manager på McDonalds i Horsens.

Den yngste søn Jakob på 17 år, er lige startet på Rosborg Gymnasium efter et efterskoleophold på Vesterlund. Jakobs store interesse er springgymnastik, hvor han har været indenom junior landsholdet i teamgym. Derudover er Jakob interesseret i friluftsliv, faldskærmsudspring og golf.

Vores fornemmeste opgave er at gøre alle børn og unge klar til livet

Passions-politik
Der skal ikke være tvivl om, at Finns store passion rent politisk er børn -og unge området. Han siger, at vores fornemmeste opgave er at gøre alle børn og unge klar til livet, og her er der ikke udelukkende kun tale om uddannelse.

Han nævner, at vi lever i et samfund, hvor uddannelse bliver italesat som den eneste rigtige mulighed for at leve et godt liv. Det mener han ikke burde være tilfældet. Han fortæller, at vi sammen skal skabe en børne -og ungdomsopvækst i Hedensted kommune, hvor individet ikke kun bliver målt på deres karakterer og tal. Disse krav kan være med til at stresse og pålægge en for tung byrde hos de mange unge, hvilket i værste tilfælde kan medføre mangel og tro på egne evner.

Finn mener at børn og unge skal komme ud af skolesystemet med en god oplevelse af det at være ung i Hedensted Kommune.

Derfor stiller Finn Kejfe Abrahamsen op for Socialdemokratiet i Hedensted kommune.