09. november 2018
Af: Henrik Alleslev

Hedensted er jysk mester 
i at få ledige i arbejde

Hedensted endte lige uden for podiet, da beskæftigelsesministeriet præsenterede en helt ny rangliste over, hvor gode landets 98 kommuner er til at skaffe folk fra dagpenge, sygedagpenge og kontanthjælp tilbage på arbejdsmarkedet.

Men med Nyborg på 1. pladsen efterfulgt af Frederiksberg og Gladsaxe kan Hedensted på 4. pladsen kalde sig jysk mester i at skaffe ledige i job.

Det er rigtig glædeligt, men ikke specielt overraskende, for i Hedensted Kommune har vi med en målrettet indsats i et langt, sejt træk formået at hente rigtig mange ind på arbejdsmarkedet.

Dels er der rigtig god gang i hjulene i alle dele af erhvervslivet i Hedensted Kommune, så der er brug for stort set alle dem, der er i stand til at klare et helt ordinært job på 37 timer.

Dels har vi heldigvis en lang række virksomheder, der er klar til at tage et socialt ansvar. For det er jo desværre ikke alle, der kan klare 37 timer om ugen året rundt på et arbejdsmarked, hvor kravene strammer til. Men for mange kan mindre også gøre det i eksempelvis fleksjob, med mentortimer eller anden starthjælp.

Ren win win

Det er en ren win win-situation, som viser sig at være til gavn for virksomhederne og for samfundet, men så sandelig også til gavn for de mennesker, der får et meningsfyldt arbejde, de kan klare, noget fornuftigt at stå op til om morgenen og oven i købet en bedre økonomi.

Jeg synes, vi har grund til at være stolte af placeringen på ranglisten. Den vil blive udarbejdet hvert halve år, fortalte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, da den blev offentliggjort.

Næste gang går vi efter et dansk mesterskab.

Dels har vi heldigvis en lang række virksomheder, der er klar til at tage et socialt ansvar