17. september 2018
Af: Liselotte Hillestrøm

Kultur? Det er også lokale aktiviteter

Hedensted Kommune har haft ry for at være fattig på kultur. Men hvad mener du er en kulturoplevelse? Et besøg på et museum? At opleve en koncert i et musikhus? At overvære et stykke på teateret?

Ja, det er da kultur.

Men hvad med at besøge det lokale bibliotek? At se det lokale amatørteater? At gå til et foredrag i forsamlingshuset?

Det er bestemt også kultur, og for mig er netop den lokale kultur utrolig vigtig.

Efter at Hedensted Kommune var med som en del af Kulturhovedstad Århus 2017, er der kommet mere opmærksomhed på de mange muligheder, der er for lokale kulturoplevelser. Derfor er jeg glad for, at vi som kommune er blevet enig om, at vi går med i det kulturfællesskab, der er med 6 andre kommuner i Kulturring Østjylland.

”For mig at se lever og ånder kulturen i vores kommune”

I år har dette samarbejde resulteret i flere konkrete aktiviteter her i kommunen. Derudover har vi besluttet at fastholde “Kulturfabrikken” som vi startede i forbindelse med Århus 2017. Det foregår lørdag den 22. september i Dungs Fabrikker fra kl 12.00. Her kan du komme og opleve lokale kulturtiltag og selv være aktiv i diverse workshops.

Kom med en god ide

For mig at se lever og ånder kulturen i vores kommune. Men vi skal altid være åbne over for nye tiltag. Har du, alene eller sammen med andre, ideer til aktiviteter på det kulturelle område, så sig endelig til.

Du/I kan – på samme vilkår som idrætsforeningerne – søge støtte fra Fritidsudvalgets udviklingspulje til nye kulturelle aktiviteter.

Hedensted er nemlig ikke så fattig på kultur, som rygterne vil vide.

 

FAKTA
Kulturring Østjylland
– et godt sted at være

Kulturring Østjylland samarbejder med Kulturministeriet og består af kommunerne Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg, Odder, Samsø og Hedensted. Den samlende overskrift for samarbejdet er ”Et godt sted at være”.