22. april 2021
Af: Claus Thaisen

Hamrende vigtigt: Der skal også være ledige byggegrunde i landsbyerne – ikke kun i centerbyerne

Læserbrev: En fortsat udvikling og vækst i landsbyerne kræver, at der også er mulighed for at tiltrække nye borgere og dermed understøtte den lokale skole, børnehave, butikslivet, foreningslivet m.v. – ja, hele landsbyens fællesskaber.

I dag ser vi, at flere og flere familier ønsker at flytte til landsbyerne. De ønsker, at deres børn og familier skal være en del af det lokale fællesskab og sammenhold samt være tættere på naturen i de åbne landskaber.

Jeg er overbevist om, at det er årsagen til, at flere familier søger mod landsbyerne, og derfor er det hamrende vigtigt, at byrådet har lys på, at der også skal være ledige byggegrunde i landsbyerne og ikke kun i centerbyerne.

Nu ser det ud til, at Uldum, midt i et budgetår, tilgodeses med 11 nye byggegrunde. Her skal økonomiudvalget i Hedensted Kommune roses for at sikre mulighed for fortsat vækst og udvikling i Uldum. Nu afventer vi spændt på byrådets endelige vedtagelse 28. april.

Jeg om nogen ved, at kommunens økonomi samt kommunens planafdeling er presset – ja, det er en gordisk knude, som byrådet må i arbejdstøjet for at løse, for har vi ikke varerne på hylden i landsbyerne, kan nye potentielle tilflyttere være tvunget til at søge mod fællesskaber i andre kommuner, og lige nu må landsbyer som Lindved, Ølsted og Øster Snede m.fl. altså melde udsolgt.

Jeg ser også muligheden for at byde en privat investor velkommen til udvikling af byggegrunde, men der vil stadig være en opgave til kommunens travle planafdeling, så her er en bunden opgave, vi skal løse.

“Så kære byråd, lad os få muligheden for at sige velkommen til flere familier og borgere i vore lokale og trygge fællesskaber. Så får flere virksomheder også mulighed for at tilbyde medarbejderne “hele pakken”, altså mulighed for lokal bosætning og job.”