18. marts 2019
Af: Lone Dybdal Madsen

Når valget kommer: Husk at stemme på Daniel

Thyge Risvig er Hedensted-kredsens kandidat, når der inden længe er valg til Folketinget. Men han vil helst ikke have nogen stemmer. I stedet opfordrer han vælgerne i Hedensted-kredsen til at sætte deres kryds ved Daniel Toft Jakobsen fra Øster Snede, der siden sidste valg har været medlem af Folketinget.

Daniel var medlem af Hedensted Byråd, indtil han ved valget i 2015 fik en fast plads i tinget. Flest personlige stemmer, nemlig 1776, fik han i Favrskov-kredsen, hvor han er officiel kandidat, men næsten lige så mange – 1694 – fik han i Hedensted-kredsen. I alt 4344 personlige stemmer sikrede ham et af de socialdemokratiske tillægsmandater i Østjyllands Storkreds.

”I Hedensted-kredsen føler vi os rigtig godt repræsenteret af Daniel, selv om han ikke officielt er vores kandidat”

Men hvorfor har Hedensted-kredsen opstillet en kandidat, som ikke ønsker at få stemmer? Fordi det er vanskeligt for små valgkredse at få valgt folk i Folketinget, hvis ikke de indgår samarbejde. Det er en kendt sag, ikke kun i Socialdemokratiet, også i andre partier, at man opstiller ”skyggekandidater” i et samarbejde mellem to eller måske endda flere valgkredse.

I Hedensted-kredsen føler vi os rigtig godt repræsenteret af Daniel, selv om han ikke officielt er vores kandidat. Dels bor han jo centralt i valgkredsen, dels er han ofte med ved bordet, når vi holder bestyrelsesmøder, og dels er han stort set altid med, når vi har lokale, socialdemokratiske arrangementer.

Derfor er det også Daniel Toft Jakobsen, vi fører valgkamp for denne gang – i øvrigt med Thyge Risvig i spidsen for Daniels baggrunds-valggruppe. Thyge sidder i den lokale bestyrelse, og han blev på generalforsamlingen endnu en gang enstemmigt valgt til kredsens officielle kandidat. Ved valget i 2015 fik han 75 personlige stemmer i Hedensted-kredsen – og to i Favrskov-kredsen!

Så mange håber han slet ikke på denne gang. Tværtimod vil han helst slet ingen stemmer have. Han og resten af bestyrelsen vil varmt anbefale vælgerne at sætte deres kryds ved Daniel Toft Jakobsen.