12. december 2018
Af: Daniel Toft Jakobsen
Billed: Tørring Gymnasium

Nedskæringer på Tørring Gymnasium skal helt væk

Regeringen og Dansk Folkeparti vil med finanslovsaftalen give Tørring Gymnasium en halv million kroner de kommende år. Det lyder gavmildt, men det er en lappeløsning. Pengene kan nemlig ikke engang dække de besparelser, som de selv samme partier har pålagt Tørring Gymnasium.

I forbindelse med finansloven har regeringen og DF besluttet, at tildele en række gymnasier uden for de store byer en halv million kroner ekstra hvert år fra 2019 til 2022.

Fortsat omprioriteringsbidrag

Men mens de altså giver penge med den ene hånd, så skærer de endnu flere penge med den anden hånd. Regeringen og Dansk Folkeparti har nemlig besluttet at fastholde det såkaldte omprioriteringsbidrag, som betyder, at gymnasierne skal skære to procent af budgettet år efter år.

Alene i 2019 skal Tørring Gymnasium spare 0,6 millioner kroner sammenlignet med 2018 som konsekvens af omprioriteringsbidraget, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Altså mere end den halve million, som regeringen lægger op til at tilføre i 2019.

”Derfor er det kun et lille plaster på et stort sår, når regeringen og DF vil give en halv million til Tørring Gymnasium”

Hvis man kigger på omprioriteringsbidraget over en længere årrække, vokser besparelserne til 1,3 millioner i 2020 og 1,9 millioner i 2021, når man sammenligner med 2018. Sammenligner man i stedet med 2015, hvor den borgerlige regering kom til magten, bliver besparelserne endnu større, fordi skolerne også i 2016, 2017 og 2018 hvert år har skullet spare to procent i forhold til året før. Derfor er det kun et lille plaster på et stort sår, når regeringen og DF vil give en halv million til Tørring Gymnasium. Det får man hverken bedre undervisning eller faciliteter af.

Det nytter ikke noget, at regeringen med den ene hånd deler lidt penge ud op til et valg, mens man med den anden hånd fortsætter nogle nedskæringer, som år efter år udhuler vores uddannelsessektor. Derfor vil Socialdemokratiet have omprioriteringsbidraget på uddannelse helt væk. Gymnasierne skal have sikkerhed om deres økonomi og kunne planlægge flere år frem i tiden.