03. september 2018
Af: Kasper Glyngø

Rundtur til verden uden for rådhuset

En af de ting, der lå mig mest på sinde, da jeg 1. januar satte mig i borgmesterstolen, var at komme rundt og få hilst på medarbejdere og få besøgt institutioner, huse, afdelinger osv. i Hedensted Kommune. Det skulle vise sig at være en opgave, der krævede tid og planlægning. Men tiden har været rigtig godt brugt, synes jeg.

Vi er i Hedensted Kommune i den grad begunstiget af dygtige og engagerede medarbejdere – tæt på 3500 i alt – fordelt på skoler, daginstitutioner, dagpleje, genbrugspladser, tandpleje, bofælleskaber, plejecentre, aktivcentre, administrative huse osv. osv.

Til hverdag er rådhuset i Hedensted min arbejdsplads. Men jeg vidste i forvejen og fik det i den grad bekræftet af mine besøg, at der er en kommunal verden uden for rådhusets mure, hvor der også hver dag møder mange medarbejdere ind, klar til udfylde deres plads i den store organisation.

Der er blevet drukket mange kopper kaffe, talt om udfordringer, forventninger, arbejde, udvekslet ideer osv. til, hvordan vi kan gøre det lidt bedre og/eller smartere til glæde for vores borgere og virksomheder.

En populær arbejdsplads

Det glædede mig særligt at høre fra nyansatte, at flere af dem har ventet på en job-åbning i netop Hedensted Kommune, fordi vi har den uformelle, løsningsorienterede og fokuserede tilgang til, hvad der er kerneopgaven. I en forholdsvis flad organisation som vores, er der ikke langt fra, at en medarbejder får en god ide, til den når en chefs bord, til der er ”go” for at gå i gang, til at ideen er implementeret. Det er en kæmpestyrke, som vi skal fastholde, for sådan er det langtfra alle steder.

Jeg har stor tillid til, at kommunens medarbejdere kan træffe de rigtige beslutninger. Fordi de er kvalificerede, men også fordi de selvfølgelig ofte ved bedst i forhold til det, de arbejder med.

”Vi er gode, fordi vore medarbejdere er gode”

Medarbejdernes entusiasme, engagement, evne til at nytænke og nysgerrighed for at gøre det lidt bedre i morgen end i dag, er slående og fantastisk at mærke. Hvordan man med slet skjult stolthed kunne fortælle, om små og store succeser, nye samarbejder, nye måder at arbejde på. Med gode resultater. Måske ved at have fået frigjort ressourcer, opnået lavere sygefravær, ”flyttet” en borger, ung eller gammel, i positiv retning. Det kan være mange forskellige ting, men altid til gavn og glæde for vore borgere og virksomheder.

Hedensted Kommune trækkes i lang række sammenhænge frem som et eksempel at følge for andre kommuner. Vores dygtige Jobcenter, tilgangen til samskabelse med frivillige og lokalsamfund, vores samspil med erhvervslivet. Listen er længere, men vi er gode, fordi vore medarbejdere er gode.

Jeg er stolt over at have fået lov til at stå i spidsen for hele holdet, og efter de mange besøg kan jeg konstatere, at vi deler samme ambition: Hedensted skal være Danmarks bedste kommune. Måske er vi det allerede. Ellers er vi godt på vej, og vi er i hvert fald indstillet på hver eneste dag at gøre vores bedste.