28. maj 2019
Af: Daniel Toft Jakobsen

Socialdemokratisk klassiker: Vi skal passe på velfærdssamfundet

Som socialdemokrat er jeg stolt af det velfærdssamfund, som mit parti om nogen har været med til at skabe. Men jeg ved også godt, at velfærden mange steder er presset.

En vigtig del af svaret er mere tillid til de offentligt ansattes faglighed og et opgør med unødig kontrol og dokumentation. Det bliver en vigtig opgave for en ny regering. Men der er også brug for flere hænder. Lærere, pædagoger, sygeplejersker og SOSU´er har brug for flere kolleger.

Vi mener det alvorligt, når vi siger, at et af de vigtigste valgtemaer også denne gang er velfærd eller skattelettelser. For pengene kan jo altså kun bruges en gang.

”Nogle af de rigeste – bankerne og dem, der tjener rigtig mange penge på aktier eller arver en stor formue – skal bidrage lidt mere.”

I Socialdemokratiet har vi fremlagt en plan med et løfte om at sætte ekstra penge af, når der kommer flere børn og ældre i fremtidens Danmark.

Vi vil ikke hæve skatten for almindelige borgere. Men nogle af de rigeste – bankerne og dem, der tjener rigtig mange penge på aktier eller arver en stor formue – skal bidrage lidt mere.

På den måde kan vi øge vores økonomiske råderum. Det er vi nødt til for at bevare og udbygge det velfærdssamfund, vi lever i. Det er klassisk socialdemokratisk politik, og det er en politik, jeg er stolt af at gå til valg på.