13. september 2018
Af: Jacob Ejs

Til kamp for cykelstien

Siden sommeren 2017 har en af de store kampe for Daugård og omegn handlet om forbindelser. Til den store naboby Hedensted, som har så meget at byde på. En større skole til dem, der skifter fra Daugård til Hedensted og Stjernevejen. Et lægehus til dem af os, som skal forbi pga. sygdom eller servicetjek. Og en handelsby med specialforretninger, cafe og kommunekontor.

Nu går Daugård for alvor til kamp for den mere faste forbindelse.

Men Daugård og områdets borgere er ikke bare optaget af at komme til Hedensted. De fleste af os er optaget af at få skabt en mere fast forbindelse for alle, som bevæger sig mellem byerne.

  • Så dem fra Hedensted kan komme ud i naturen.
  • Så dem fra Hedensted kan komme til sport og fællesskab i Daugård
  • Så dem fra Hedensted kan komme til den nye skaterbane
  • Så dem fra Hedensted kan komme tættere på Daugård Skole
  • Så dem fra Hedensted kan komme tættere på Vejlefjordskolen
  • Så dem fra Hedensted kan komme i bad i Vejle Fjord både sommer og vinter
  • Så dem fra Hedensted kan komme i skoven ned til fjorden

Det er nemlig, hvad det handler om. At forbinde kommunen bedre.

Politisk opbakning og opmærksomhed

Nu er kampen skudt i gang. Lokalrådet og cykelsti-udvalget er allerede udkommet på Facebook med deres nye kampagne: Cykelsti JA TAK.

En aktivistisk kampagne, som nok skal få en masse af os op af stolene. Som vil øge bevidstheden, engagementet og forventningen til det vigtige projekt.

Vi er en del, der gennem lang tid har arbejdet og kæmpet for cykelstien, og vi har fået mere vind i sejlene af det politiske spil.

Venstre har meldt ud, at denne cykelsti står på deres dagsorden for den kommende budgetforhandling. Så Daugård står godt, og cykelstien har bred opbakning.

Når så mange arbejder for den samme sag er der grund til at tro på, at vi snart får en mere fast forbindelse mellem Daugård og Hedensted for dem, som nøjes med en cykel og ikke skal afsted med 120 km/t.

Du kan læse mere om Cykelsti JA TAK – aktivitet og kampagne på Lokalrådet Facebook side:

https://www.facebook.com/daugaardlokalraad/

PS: Jeg ved godt, der er ønsker om og brug for cykelstier også andre steder i kommunen. Men selv om jeg som byrådsmedlem arbejder for hele kommunen, er den lokale cykelsti selvfølgelig en mærkesag for mig.