03. juni 2019
Af: Daniel Toft Jakobsen

Turbo på grøn omstilling

Klimaet ændrer sig hastigt. Jordkloden bliver varmere, og polerne smelter. Der skal turbo på den grønne omstilling.

Når verdenshavene stiger, er der områder, som bliver oversvømmet og dermed ubeboelige. Andre steder bliver marker til ørkener. Det fører til sult og konflikter om adgangen til jord.

Vi risikerer i løbet af nogle årtier, at der vil være flere 100 millioner klimaflygtninge i verden. Mennesker, der må flygte fra det sted, de kalder hjem, når høsten slår fejl år efter år, og brønden i landsbyen er tom. Skal vi vende udviklingen, må vi gøre noget markant, også i Danmark. Nok er vi små, men vi kan vise vejen.

”Socialdemokratiet vil kickstarte salget ved at sænke skatten på el-firmabiler og give tilskud til kommunerne, hvis de køber grønne biler”

Derfor vil vi lave en klimalov, som skal sikre, at vi når vore mål om reduktion af CO2-udslip.

Derfor har vi behov for en omstilling af transportsektoren. Flere el-biler skal ud på de danske veje. Socialdemokratiet vil kickstarte salget ved at sænke skatten på el-firmabiler og give tilskud til kommunerne, hvis de køber grønne biler. På den måde vil vi skabe et brugtvognsmarked for el-biler. Vi vil også opføre flere turboladestandere, så det bliver nemmere at tage springet til el-bil.

Derfor skal vi have mere vindenergi. Socialdemokratiet foreslår, at der – ud over dem, der er planlagt – opføres to nye havvindmølleparker.

Der skal fut i den grønne omstilling. Måske vil det koste at redde planeten. Måske skal vi begrænse vores forbrug og ændre vores vaner. Men i sidste ende handler det om klodens – og dermed vores børn og børnebørns – fremtid.