28. januar 2022
Af: Bent Alminde

Valg til NRGi repræsentantskab er vigtigt!

I perioden 25.1. til 7.2. kan man stemme til repræsentantskabsvalget. Jeg har valgt at stille op, fordi jeg mener, det er vigtigt, at vi fastholder brugernes direkte indflydelse på energiforsyning, som det er i et lokalt forankret andelsselskab.

NRGi skal forblive forbrugerejet. Overskuddet i selskabet er forbrugernes. Jeg er født og opvokset på en gård og har der erfaret, hvad de mange stærke andelsforetagener kan bidrage med – og har bidraget med – både lokalt og samfundsmæssigt.

Mere grøn energi til fællesskabet!

Jeg vil arbejde for:

  • Bæredygtighed. I NRGi vil jeg arbejde for, der bliver meget mere grøn el-produktion samt udvikling af distributionsnet og infrastruktur. Til gavn for alle, også dem, der kommer efter os. Vi skal have endnu mere strøm fra havvindmøller og solceller – og vi forbrugere skal lære at bruge energien klogt.
  • Kapaciteten på el-nettet skal udbygges, så nettet kan levere nok strøm til langt flere el-biler og varmepumper – og priserne kan holdes nede. El er dyrt for tiden, og derfor skal vi arbejde for, at vi kan producere nok el i Danmark – også når det ikke blæser så meget. Juleaften 2021 var der godt 300 familier i Fredericia, der oplevede at være uden strøm. Det må simpelthen ikke ske. Kapaciteten skal udbygges, så der er strøm nok til alle, selv om forbruget er voldsomt stor juleaften.
  • Der skal investeres massivt i ladestandere! Ejere af el-biler skal ikke frygte, de kommer til at vente ved en ladestander – eller skal køre rundt for at finde en ledig offentlig ladestander. Der skal være nok af dem – også i mindre bysamfund som Juelsminde!
  • NRGi som andelsselskab. NRGi skal forblive et lokalt forankret, forbrugerejet andelsselskab.

Andelsselskaber er demokratiske og stærke.

Din stemme er vigtig

Det er vigtigt at stemme, for bæredygtig el-produktion er et meget vigtigt samfundsanliggende. Og ALLE, der har en el-måler, har stemmeret – uanset, hvor man i øvrigt køber strømmen. Brug din demokratiske ret og stem senest den 7.2.