17. juni 2021
Af: Claus Thaisen

Vi skal tage vores del af klimaansvaret og ikke bare sende sorteper til andre kommuner eller næste generation

Læserbrev: På sidste byrådsmøde vedtog vi nye regler for, hvordan man kan søge om at sætte solceller op i det åbne land. Jeg glædede mig til dette punkt på dagsordenen, da flere solceller jo vil sætte mere gang i den vedvarende energiproduktion i Hedensted Kommune.

Tidligere byråd sagde nej tak til vindmøller på land og havde heller ikke andre forslag til en vedvarende energiproduktion i kommunen. Hedensted er derfor – i forhold til andre kommuner – langt bagefter med at tage ansvar for, at vi også bidrager til grøn energi i Danmark. Elforbruget vil de kommende år stige kraftigt, og det skal et ansvarligt byråd agere efter.

 

Jeg må sige, at jeg blev “klima skidt tilpas”, da jeg hørte de forskellige partiers bud på udmøntning af den nye solcelleplan. Vi aftalte, at hver ansøgning om opsætning af solceller skal behandles individuelt. Så langt så godt, for der skal selvfølgelig tages hensyn til beliggenhed m.v. Men flere af partier i salen sagde direkte, at de generelt ikke ville behandle ansøgninger positivt – og det er efter min mening en skandale.

 

Vi skal i Hedensted Kommune tage vores del af klimaansvaret og ikke bare sende “sorteper” til andre kommuner eller næste generation.

Unge borgere er heldigvis meget mere opmærksomme på klimaindsatserne i samfundet. Hvis de havde været med på byrådsmødet, ville de nok spørge sig selv om byrådet er ved at samle et hold til “OL i rygcrawl”.

Lad os hellere samle et godt nyt hold til januar, der kan crawle fremad, så vi i kommunen tager vores del af klimaansvaret, og ringene i vandet måske kan inspirere andre til at fremme den grønne omstillingsproces.